Psychologische hulp is niet gratis maar wordt in veel gevallen wel vergoed via uw zorgverzekering. De manier waarop we verzekerd zijn, wordt steeds belangrijker voor de vergoeding van zorg. De verschillen tussen zorgverzekeringen en het verschil tussen een naturapolis, een budgetpolis en een restitutiepolis zijn soms groot; vooral als het gaat om keuzevrijheid en de hoogte van vergoedingen van geestelijke gezondheidszorg.

Psychologenpraktijk Yvonne Hofman heeft geen contracten met verzekeringsmaatschappijen afgesloten. Deze keuze is gemaakt omdat de praktijk cliënten kwalitatief goede behandeling wil bieden, zonder daarin beperkt of gehinderd te worden door extra voorschriften vanuit de zorgverzekeraar of overbodige administratieve lasten. https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2022/.

Kijk goed naar voorwaarden en hoogte van de vergoedingen in de polis van uw zorgverzekering. 

Per 1 januari 2022 is het financieringssysteem voor de geestelijke gezondheidszorg gewijzigd. Tot op heden is nog niet duidelijk welke informatie volgens zorgverzekeraars precies op de rekening moet staan. Hopelijk zijn deze systeemproblemen in september opgelost. Infomedics, het bedrijf dat de nota's voor Psychologenpraktijk Yvonne Hofman verstuurd, heeft besloten om dan pas de nota's naar clienten sturen. Excuses voor dit ongemak.  

 

 Standaardprijslijst 2022

De standaardtarieven zijn volgens de prestatieomschrijvingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld.

Onderstaande tarieven gelden van 1 januari 2022 tot 1 januari 2023

Consult OVP- niet basispakketzorg                                              120,00 euro

Consult Supervisie/werkbegeleiding                                           100,00 euro

Kennismakingsgesprek/diagnostiek basispakketzorg           142,31 euro

Behandeling basispakketzorg                                                        120,99 euro

 

Onder directe tijd worden naast de gesprekken ook contact per e-mail of telefoon gerekend.

Indirecte taken bestaan uit voorbereiding, verslaglegging, rapportage, administratieve verplichtingen jegens verzekeraars, overleg met derden.

Privacyverklaring | Copyright Psychologenpraktijk Yvonne Hofman 2016-2021 | Ontwerp KOP11